Besøg spøgelsesbyen Bodie og tag en tur tilbage til Det Vilde Vesten

Solen skinner og det er varmt. Vi kører ud af en hullet grusvej og nærmer os den forladte mineby Bodie. Det blæser i stød og støvet danser, mens et par vindhekse triller over vejen. Vi er ved at være langt ude på prærien….

Bodie er en af Det Vilde Vests mest autentiske og velbevarede guldgraverbyer.

For 150 år siden var Bodie en by fyldt med guldgravere, prostituerede, røvere og ikke mindst en meget travl bedemand. For byen, der i 1880 havde over 10.000 indbyggere var kendt for at være et nådesløst sted. Horehuse og spillebuler fyldte godt op i byen, hvor man hellere skød en gang for meget end en gang for lidt. Og det siges, at der ikke gik en dag uden et mord.

DSC00603

Kirken i Bodie

Men da guldåren løb tør, blev den nordcaliforniske flække nærmest fra den ene dag til den anden tømt for mennesker. De lod de fleste af deres ejendele blive tilbage og derfor er Bodie en tidslomme, hvor alt stadig står tilbage frosset fast i historien. I dag er der ca 200 bygninger tilbage, deriblandt en saloon, butikker, kirke, skole og almindelige hjem.

DSC00618

Et almindelig hjem, som det blev forladt.

Vi synes det var vildt fascinerende at gå rundt i den forladte by og kigge ind af de støvede vinduer. Ved købmanden står der stadig konservesdåser, kasseapparat og kaffekværn. Man kan også gå ind i et af de åbne huse og se, hvordan familierne havde indrettet sig. I skolestuen ligger der kladdehæfter på pultene og der er regnestykker på tavlen. Hos bedemanden, kan man se kister der står klar til både børn og voksne. Der er endvidere lavet et museum, hvor man kan komme tæt på guldgravernes private egendele, forskellige redskaber, hestevogne, aviser, breve osv.

Se mere på Bodie.com.

DSC00705

How to get there:

Bodie ligger omkring to en halv times kørsel mod nordvest fra nationalparken Yosemite, men kører man alligevel over Tioga Pass kan det klart anbefales at sætte tid af til at køre omkring Bodie.

Efter at have forladt Highway 395 og kørt 21 kilometer på en lille vej, hvoraf de sidste kilometer er en grusvej, kommer man til parkeringspladsen, hvor man også betaler entreen på syv dollar. Og så er det ellers bare om at gå på opdagelse i Det Vilde Vesten.

http://

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.