Calico Ghost Town

Sølvvaskning, køretur i minetog og besøg i sølvmine….. Kom tæt på én af Californiens tidligere sølvminer.

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town

Calico er en mineby som ligger nord for Barstow, CA. Den blev grundlagt i 1881, da der blev fundet sølv i Calico Mountains. Med sine 500 miner producerede Calico over $20 millioner i datidens priser, over en periode på 12 år. I byens storhedstid havde den over 1.200 indbyggere mens der var op til 3.000 indbyggere i det, der kaldtes Calico Mining District. Byen havde intet mindre end 23 barer og 4 bordeller, foruden spillehaller og spisesteder. Endvidere havde byen et hotel, en lokal avis samt nogle få kirker og en skole.

Calico Ghost Town

Hotel, Calico Ghost Town

I midten af 1890´erne faldt sølvprisen og det kunne ikke længere betale sig at udvinde sølvet. Det betød at de fleste indbyggere forlod Calico. Få hundrede mennesker blev tilbage og arbejdede i de nærliggende boraksminer. Udgravningen af boraks stoppede dog i 1907 og de sidste minearbejdere pakkede deres ting og forlod byen. Calico blev en spøgelsesby.

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town

I 1951 købte Walter Knott Calico og begyndte at restaurere bygningerne. I dag eksisterer 5 af de oprindelige bygninger, mens andre huse i byen blev genopført som kopier på de gamle fundamenter.

I dag er Calico en del af San Bernardino County Regional Parks system og den tilbyder de besøgende en mulighed, for at få del i sin rige historie samt nyde den naturlige skønhed af den omgivende ørken. Foruden historie og attraktioner, har Calico Ghost Town butikker, restauranter og tilbyder camping. Byen er et California Historic Monument og har i dag 9 permanente indbyggere. Læs mere om Calicos attraktioner her .

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town

Entrépriser 2016: 

Vokse: $8

Børn (6-15 år):  $5

Børn (Under 5 år):  Free

OBS: Atrraktionerne er ikke inkl. i entréprisen.

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town

Vi besøgte Calico 1. september i 48 graders varme. Man skal altså lige have i mente, at Calico ligger i Mohave Ørkenen når man besøger den om sommeren. Trods varmen var det spændende at se byen. Det er nogle smukke bygninger som giver et ret godt indtryk af, hvordan byen så ud sidst i 1890´erne. Man er dog ikke i tvivl om, at det hele er restaureret, og med en asfalteret “hovedgade” mangler man lidt den “Old West” følelse, som man feks får i Bodie Ghost Town. Til gengæld skulle attraktionerne kunne give mulighed for at opleve både sølvvasning og sølvminer på tæt hold. Vi prøvede ikke selv attraktionerne, da vi var der og kan derfor ikke sige, om de lever op til hvad man måtte forvente. Vores oplevelse af Calico er, at der er lidt for meget fokus på turisme, herunder mordene skilte der pryder bygningerne, salg af souvenirs samt høje priser. Alligevel er Calico Ghost Town et besøg værd, hvis man er i området.

"Hovedgaden" i Calico Ghost Town

“Hovedgaden” i Calico Ghost Town

How to get there

Fra Los Angeles: Tag Interstate 15 forbi Barstow og kør fra ved afkørsel 191 mod Ghost Town Rd. Drej til venstre og følg Ghost Town Rd ca. 3,5 mil hvor man drejer til venstre. Vejen hedder fortsat Ghost Town Rd. Følg skiltet 🙂

Fra Las Vegas: Tag Interstate 15 og kør fra ved afkørsel 191 mod Ghost Town Rd. Drej til højre og følg Ghost Town Rd ca. 3,5 mil hvor man drejer til venstre. Vejen hedder fortsat Ghost Town Rd. Følg skiltet 🙂

Kort over Calico Ghost Town

http://

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.