Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/amazingtravels.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/amazingtravels.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Capitol Reef National Park og en laaaaaaang køretur

Capitol Reef National Park og en laaaaaaang køretur

Hvornår bliver man træt af at se på klippeformationer……svaret er: ALDRIG. Det vestlige USA brillerer med den ene park efter den anden, der hver især har noget helt specielt at byde på. Selv køreturene kan skifte sceneri fra det ene øjeblik til det andet.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park var dagens overraskelse. Det er en lidt overset park, hvilket er synd, for den er super smuk.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Parken er præget af røde klipper, ligesom nogle af de andre parker vi har set. Dog er klippeformationerne anderledes. Men det virkelig specielle ved denne park er, at den omkranser et meget frodigt område kaldet Fruita. Navnet kommer af, at de mennesker der slog sig ned i 1800 tallet, begyndte at dyrke frugt der. Hele området er derfor præget af forskellige frugtplantager, som man i dag frit kan tage frugt fra, alt efter om det er modent;) Der sælges også bl.a. både marmelader og forskellige nybagte pies med de frugter de dyrkes i plantagerne. Det er et ufatteligt smukt område og man kan undres over, at et så frodigt område ligger lige midt i den mest tørre og ubarmhjertelige natur. Jeg laver et portræt af Parken når vi kommer hjem;)

Fruta, Capitol Reef National Park

Fruta, Capitol Reef National Park

Turen videre til Moab gik via Scenic byway 95. Lidt af en omvej, men vi havde læst at den i sig selv var en smuk naturoplevelse. Så vi tænkte hvorfor ikke bruge lidt tid på det, istedet for en motorvej gennem ørkenen. Smuk var den, og ufattelig lang. Den førte os fra totalt flade og åbne vidder, ned gennem et klippeområde, over Colorado River i Glen Canyon og så ellers igennem et landskab vi aldrig troede ville få nogen ende. Et landskab der minder om det på billedet af Glen Canyon, dog uden vand. Efter at have kørt over 100 miles “in the middle of nowhere”, hvor vi havde mødt mindre end 10 biler, var vi ved at være trætte.

Glen Canyon

Glen Canyon

Endelig nåede vi Natural Bridges National Monument hvor vi gjorde et stop. Helt rart at se nogle mennesker. Det var en hyggelig lille Park hvor man kunne se 3 naturlige sandstensbuer. Det var kke noget at prale af (når man ved hvad der venter os i Arches National Park).

Natural Bridges National Monument

Natural Bridges National Monument

Det mest spændende der skete resten af turen var, at vi blev stoppet i en politirazzia…… Vi gled heldigvis fint igennem:) Ikke noget med “Step out of the vehicle and keep your hands where I can se them!!!!” Nå, men så er det prøvet:)

 

One Response

  1. Jette Nielsen
    Jette Nielsen at |

    Spændende læsning og nogle fantastiske billeder.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.