Death Valley National Park

Spektakulære naturoplevelser i ulidelig, trykkende varme og golde ørkenlandskaber. Death Valley National Park har en gennemsnitstemperatur i juli måned på 47 grader og er det laveste punkt i USA. På trods af det golde månelandskab, som en stor del af Death Valley består af, gror der ikke færre end 900 forskellige arter af ørkenplanter i dalen, hvoraf de 21 kun findes her i Death Valley.

Death Valley National Park

Death Valley National Park

 

Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré: 20 dollars pr. bil (gælder en hel uge). National Park Pass – 80 dollars pr. bil (gælder et år til alle National Parker)

Dødens dal

Death Valley fik sit navn, da en flok guldgravere i 1849 forsøgte at skyde genvej gennem dalen til guldminerne. De kom hurtigt til at mangle mad og vand, og i desperation spredtes guldgraverne i alle retninger på flugt fra golde ørkendal. Mange døde før de nåede minerne.

Death Valley National Park er det varmeste sted i USA. Besøger man parken om sommeren, kan det være for varmt midt på dagen, til at se nogle af de mange forskellige naturfænomener som parken byder på. Mange “nøjes” derfor med at køre gennem parken, hvilket i sig selv er en kæmpe oplevelse. Vi besøgte parken midt i august, hvor vi brugte tid på forskellige udkigspunkter sen eftermiddag den dag vi ankom samt morgenen dagen efter, inden vi kørte gennem parken. Besøger man parken i februar -april kan man, hvis forudsætningerne er rigtige, opleve opleve alle de vilde planter blomstre.

Det anbefales at man har rigeligt med vand i bilen og at tanken er fyldt op inden man begiver sig gennem Death Valley. Endvidere bør man slukke for aircondition-anlægget, da de høje temperaturer kan overbelaste bilens teknik og medføre motorstop.

Death Valley National Park

Death Valley National Park

Værd at se i Death Valley

Nedenfor ses en kort beskrivelse af de fantastiske steder vi oplevede i Death Valley National Park. Besøg evt. Furnace Creek Visitor Center, for at få hjælp til at planlægge dit besøg.

Dante´s View: Med en første klasses panoramaudsiget, der Dantes View det primære udkigspunkt i Death Valley National Park. Dante´s View ligger på toppen af Black Mountain på 5.475 fod. Nedenfor Dante´s View kan man se Badwater Basin, som er det laveste punkt i Nordamerika. På tværs af dalen stiger Telescope Peak op og er det højeste sted i parken. Det laveste punkt på 282 fod under havets overflade og det højeste på 11049 fod over havet overflade kan altså ses i et enkelt blik.

Man når Dante´s View ved at køre 11 miles sydøst fra Furnace Creek (forbi Zabriske Point), hvorefter man drejer til højre af Dante´s View Road. Efter 13 miles når man parkeringspladsen for enden af vejen.

Dante´s view er MUST SEE i Death Valley. Køreturen derop er i sig selv smuk, men udsigten er helt fantastisk.

Dante´s View

Dante´s View

Zabriskie Point:

Omgivet af eroderet “badlands”, byder dette udkigspunkt på en spektakulært panorama udsigt. Man når Zabriskie Point efter en kort gåtur op ad en asfalteret bakke, hvorefter man kan nyde de imponerende farvestrålende kløfter.  Zabriskie Point er beliggende ca. 5 miles øst for Furnace Creek på Hwy 190.

Zabreske Point, Death Valley National Park

Zabreske Point, Death Valley National Park

Badwater:

Det laveste punkt i Nord Amerika med en beliggendehed på 86 meter under havets overflade. Badwater Basin er et surrealistisk landskab af saltflager, som er opstået efter udtørring af Lake Manly grundet klimaændringer for ca. 10000 år siden. Badwater Basin er et unik sted at gøre et stop. Man behøver ikke voldsomt meget tid her, men det er helt sikkert et MUST SEE hvis man besøger Death Valley National Park. Parkeringspladsen ved Badwater Basin er lokaliseret på Badwater Road, 16,5 miles sy for Furnace Creek.

Badwater Basin, Death Valley National Park

Badwater Basin, Death Valley National Park

 

Badwater Basin, Death Valley National Park

Badwater Basin, Death Valley National Park

Devil’s Golf Course:

Et enorm område af  “Rock salt” som pga. vind og regn er eroderet til takkede spir. For at komme til Devil´s Golf Course følger man en grusvej som starter på Badwater Road, ca. 11 miles syd for Furnace Creek. Vejen kan være lukket efter regn. Det opleves næsten som at stå midt i et månelandskab hvor den ubarmhjertelige natur når så langt øjet rækker.

Devils Gold Cource, Death Valley National Park

Devils Gold Cource, Death Valley National Park

Artist’s Drive:

En 9 mile drive som krydser en skånende bjergside som består af farvet jord grundet rigt indhold af metaller. Arist Drive er en ensrettet vej går fra syd til nord, så for dem der kommer fra Badwater Basin, er det ideelt at køre en lille omvej på turen tilbage til Furnace Creek. Artist Drive stiger op i terræn får man et imponerende perspektiv på flade saltlandskab nedenfor. Det vigtigste stop på Artist Drive er Artist Palette, som er et lille område hvor forskellige metaller har oxideret jorden og skabt har iøjnefaldende røde, gule, grønne, blå og lilla farver så det ligner en maler palette. Artist Drive er lokaliseret på Badwater Road, 9 miles syd for Furnace Creek. Artist Drive er en unik køretur og har man tiden til det, kan det klart anbefales at man tager turen.

Artist Drive, Death Valley National Park

Artist Drive, Death Valley National Park

 

Artist Drive, Death Valley National Park

Artist Drive, Death Valley National Park

 

Artist Palette, Death Valley National Park

Artist Palette, Death Valley National Park

Death Valley National Park byder på en masse spektakulær natur. Vi har beskrevet steder vi selv oplevede på vores tur, med der rig mulighed for at opleve mere end dette alt efter hvilken vej man vælger at køre gennem parken. Scotty´s Castle skulle blandt andet være en besøg værd. Læs mere her.

Overnatning i Death Valley

Vi overnattede på The Inn at Furnace Creek, som ligger ca. 1,5 miles fra “byen” Funace Creek. Hotellet er bogstaveligt talt en oase midt i ørkenen. Den åbnede i 1927 og man kan i dag stadig forestille sig hvor elegant det må have været på den tid. Det er det perfekte sted at genvinde sine fulde sanser, mens man slapper af ved poolen eller slentrer gennem palmehaven til lyden af naturlige kilder. Man har mulighed for at nyde solnedgangen fra en af de smukke stenterasser, mens man nyder en kold drink. Hotellet har nogle fine værelser, hvor man kan fornemme charmen fra tidligere tider. Endvidere er der en hyggelig restaurant og en lille gavebutik. Stedet har en helt speciel atmosfære og det er helt sikkert et sted vi vender tilbage til.

 

The Inn at Furnace Creek, Death Valley National Park

The Inn at Furnace Creek, Death Valley National Park

 

The Inn at Furnace Creek, Death Valley National Park

The Inn at Furnace Creek, Death Valley National Park

Death Valley National Park på kort

http://

Fortsæt dit road trip

Kør øst på: Gigantiske hoteller, shows, spil, shopping og underholdning i verdensklasse. Las Vegas ligger ca. timers kørsel vest på.

Kør vest på: Fortsæt mod Sequoia og Kings Canyon National Park. Oplev de gigantiske sequoia træer i den storslået natur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.