Nationalparker

Vi elsker USA´s nationalparker

Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

De amerikanske nationalparker byder på et væld af enestående naturoplevelser. Brusende vandfald, verdens største træer, enorme kløfter, imponerende udsigter og rigt dyreliv. Sanserne bliver bombarderet og man efterlades åndeløs i den storslåede natur.

Nationalparkerne er vidt forskellige, også selvom de, i det vestlige USA, ligger forholdsvis tæt. Med sin helt egen geologi og sit helt eget dyreliv er hver park helt unik. De er under beskyttelse af den amerikanske stat og bestyres af National Park Services.

Entré prisen i nationalparkerne er typisk 20-25 dollars pr bil. Vi plejer at købe et nationalpark pas – America the Beautilful Annual Pass – for 80 dollars. Det giver bilens passagerer adgang til mere end 2.000 statslige nationalparker og rekreative områder i op til et år. Pengene er hurtigt tjent ind, hvis man er på roadtrip i det vestlige USA, og ønsker at besøge flere parker. Park passet købes som regel ved indgangen til den første nationalpark man besøger.

For at få det maximale ud af dit besøg i nationalparkerne, er det en god ide at besøge parkenes besøgscentre. Her kan man få meget information om naturen, dyrelivet og geologien i hver park, samt hjælp til at planlægge besøget i forhold til den tid, man har til rådighed.

Er man vild med natur, dyreliv og aktiv ferie er et besøg i USA´s national parker et MUST.

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Overnatning i parkerne

Overnat i selve parken og kom lidt tættere på naturen. I flere af de store nationalparker er et begrænset antal hoteller. De er ekstreme populære, så man skal være i god tid med at bestille overnatning. Især højsæsonen hurtig udsolgt. Parkhotellerne er lidt dyrere end de hoteller der ligger uden for parkerne. Vi elsker at overnatte inde i parkerne bl.a. fordi vi kan nyde solnedgangen og solopgangen uden at skulle køre frem og tilbage. Samtidig man midt i naturen og  parkens vandrestier er ofte lige udenfor døren.

Er man mere til camping, er der generelt et godt udbud af campingpladser i nationalparkerne. Nogle er pladserne kræver forhåndsreservering og andre har “først til mølle” princip. Også her er det en god ide at bestille i god tid eller ankomme til pladsen tidligt på dagen.