Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/amazingtravels.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/amazingtravels.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Oplev det legendariske fængsel Alcatraz

Oplev det legendariske fængsel Alcatraz

Alcatraz var ikke for sarte sjæle, da det fra 1934-1963 husede USA´s mest berygtede og farlige kriminelle som f.eks. Al Capone, George “Machine Gun” Kelly og “Birdman” Robert Shroud. I dag er den berygtede fængselsø en af San Franciscos mest populære attraktioner og tilbyder de besøgende et unik indblik i de hårde forhold for fængslets fanger.

Alcatraz

Alcatraz

Øens historie

Gennem 1850´erne byggede man en militær fæstning på Alcatraz med ca 100 kanoner, hvis formål var at beskytte San Francisco Bay. Samtidig byggede man et lighthouse (fyrtårn) på øen, som blev det første operationelle lighthouse på USA´s vestlige kyst. Da fæstningen blev mindre nødvendig i forhold til beskyttelse, brugte det amerikanske militær siden hen fæstningen som militær fængsel. Isoleret fra fastlandet af San Francisco Bays kolde og strømrige vand, anså man stedet som ideel for et fængsel.

Grundet øget kriminalitet  i USA under krisen i 1930´erne, som havde skabt muligheder for lukrative forretninger for gangstere, var der et stigende behov for et topsikret fængsel. I 1933 blev Alcatraz øen med tilhørende fængsel derfor overgivet til the U.S. Justice Department, som efterfølgende byggede det eksisterende fængsel mere sikkert.

Fængselsgang på Alcatraz

Fængselsgang på Alcatraz

Alcatraz fungerede som højsikret fængsel fra 1934-1963 og lukket pga. for mange omkostninger bl.a. i forhold til drift samt vedligeholdelse af bygninger. Gennem Alcatraz´s operationelle tid var der 14 kendte flugtforsøg som involverede 36 fanger. 23 af dem blev fanget, 6 blev skudt eller dræbt i forbindelse med flugtforsøget, 2 druknede og 2 forsvandt, men formodes druknet. Selvom det officielt aldrig er lykkedes nogen at flygte fra Alcatraz, savnes de 3 fanger som lavede det mest berømte flugtforsøg derfra stadig. I 1962 flygtede brødrene Clarence og John Anglin  samt medfangen Frank Morris igennem en udluftning og derefter op på taget. De havde lavet deres ansigter af noget papmache lignede materiale og lagt dem i sengen, så vagterne ikke opdagede deres forsvinding før om morgenen. For at komme fra øen havde de syet 50 regnjakker og oppustelige veste sammen, så de fungerede som en båd. På øen Angel island fandt man efterfølgende en lignede båd, fodspor og en blå chevrolet blev stjålet. Man ved dog ikke om de overlevede eller døde i vandet, da der ikke er beviser nok på at det var deres båd.

Fængselscelle på Alcatraz

Fængselscelle på Alcatraz

In 1969 invaderede indianere Alcatraz, for at gøre opmærksom på indianernes rettigheder i USA. Besættelsen varede i 19 måneder indtil juni 1971, hvor de sidste aktivister blev fjernet af myndighederne.

I 1972 fik National Park Service ansvaret for Alcatraz, og åbnede i 1973 den legendariske ø for offentligheden. I dag besøger ca. 1 million turister Alcatraz hver år.

Alcatraz

Alcatraz

Praktisk info

Da Alcatraz er en meget eftertragtet seværdighed, er det en god ide at købe billetter på forhånd. Selvom Alcatraz Cruises dagligt tilbyder afgange hver halve time fra Pier 33 , bliver pladserne bliver hurtigt udsolgt i højsæsonen.

Billetter kan købes på http://www.alcatrazislandtickets.com

Alcatraz Day Tour: Inkluderer en selv-guidet tur rundt i fængslet. Man får udleveret en MP3 afspiller og ørebøffer med lyd præsentationen  “Doing Time”, hvor tidligere fanger og fangevogtere fortæller om livet i fængslet. Præsentationen byder på virkelige lydklip fra fængslet, hvilket gør oplevelsen meget spændende. Derudover tilbydes en orienteringsvideo fra Discovery Channel eller man kan opleve øens historiske have og det rige dyreliv (især fugle). Ikke at forglemme kan man fra både færgen og øen nyde en fantastisk udsigt til San Francisco skyline og Golden Gate Bridge.

Turen koster $41 for voksne og $28,50 for børn (priser 2016).

Alcatraz Night Tour: Er en luksus udgave af  dagturen, hvor man får en guidede sejltur rundt om øen. Endvidere tilbydes der nogle særlige aktiviteter og præsentationer om aftenen. Sidst men ikke mindst kan man nyde solnedgangen og udsigten til San Francisco mens mørket falder på.

Turen koster $48 for voksne og $32 for børn (priser 2016).

Hvis man vil undgå alt for meget trængsel, vil vi anbefale, at man booker billetter til den tidligste færge afgang eller tager en Alcatraz Night Tour. Sæt en en halv dag af til besøget.

Berømte indsatte i fængslet på Alcatraz

Berømte indsatte i fængslet på Alcatraz

En kæmpe oplevelse.

Vi er total begejstet for Alcatraz. Det var en kæmpe oplevelse gå inde i fængslet fuldstændig opslugt af historien. De originale lydklip får det til tider til at løbe koldt ned af ryggen. Et MUST SEE når besøger San Francisco.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.