Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/amazingtravels.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/amazingtravels.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Spektakulære Grand Canyon – ét af verdens 7 naturlige vidundere.

Spektakulære Grand Canyon – ét af verdens 7 naturlige vidundere.

Den enorme kløft strækker sig 446 km gennem det nordlige Arizona. Med en bredte på op til 26 km og en dybde på ca. 1860 m, er kløften et fuldstændigt uvirkelig sceneri som efterlader én åndeløs og stum af beundring.

Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré: 30 dollars pr. bil. National Park Pass – 80 dollars pr. bil (gælder et år til alle National Parker) – Priser anno 2016

Gennem millioner af år har Colorado-floden ædt sig ned i Colorado-plateauets røde sandstensklipper og slynger sig nu i bunden kløften. Grand Canyon i dag står som et fantastisk monument over to milliarder års historie i form af geologiske lag. Lagene består især af sedimenter, der lettere eroderer end grundfjeld. De enorme dimensioner gør det svært at forestille sig, at den lille flod er ansvarlig for Grand Canyons dannelse.

Grand Canyon National Park, der blev oprettet i 1919 og er en af de første nationalparker i USA. Parken er en af de mest besøgte nationalparker og tiltrækker hvert år ca 5 millioner besøgende.

Colorado River Grand Canyon

Colorado River Grand Canyon

Grand Canyons South Rim

Grand Canyon kan opleves fra både Vest Rim, North Rim og South Rim. South Rim er den mest besøgte lokation, fordi den er lettest tilgængelig og tilbyder flest facilliteter.

Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

Grand Canyon Village

Grand Canyon Village er parken “hovedkvarter”. Det er her man finder hoteller, campingpladser, restauranter, supermarked mm. Det er også her man finder besøgscenteret Canyon View Information Plaza. Besøgscentret har en boghandel, generel information, film og udstillinger om Grand Canyons geologi og wildlife. Endvidere er det knudepunkt for parken gratis shuttlebusser, som kører med korte intervaller.

Bright Angel Trail, Grand Canyon. Muldyr transporter bagage op og ned for overnattende gæster i bunden af kløften

Bright Angel Trail, Grand Canyon. Muldyr transporter bagage op og ned for overnattende gæster i bunden af kløften

Udkigspunkter og vandreture ved Grand Canyon

Grand Canyon byder på flere spændende vandreruter (trails) med fantastiske udkigspunkter. Ruterne har forskellige sværhedsgrader, så det er vigtigt at sætte sig ind ruterne inden man begiver sig afsted. Uanset hvilken rute man vælger skal man huske rigeligt med vand. Det er ca. 5-10 grader varmere nede i kløften end ved kanten.

Rim Trail, Grand Canyon

Rim Trail, Grand Canyon

Rim Trail: 

Er den letteste rute, som følger kanten af kløften fra The Village til Hermits Rest. En fantastisk tur, med mange smukke udkigspunkter. Shuttlebusserne stopper ved hver udkigspunkt, og man kan derfor afkorte turen ved at tage bussen noget af vejen. Dele af ruten er asfalteret så den er mere tilgængelig.

Bright Angel Trail og South Kaibab Trail: 

Disse to ruter fører helt ned til Colorado River i bunden af kløften. Ruterne byder på fantastiske udsigter, men er ret hårde. Selvom man synes det går ret godt nedad, skal man ikke lade sig snyde. Det er turen op, der trækker tænder ud. Man skal derfor ikke tage disse trails, hvis man er dårlig til bens. Det frarådes at man tager disse ruter ned i bunden af kløften tur/retur på en dag. Til gengæld kan man tage en del af ruterne og vende om ved et af de smukke udkigspunkter. Det er helt fantastisk at opleve kløften, selv bare et lille stykke nede i den. Man skal dog passe på ikke at overvurdere egne evner, for det er hårdere at gå op end man regner med.

Hermit Trail og Grandview Trail

Disse trails er meget stejle og bliver ikke vedligeholdt. Der kræves derfor stor forsigtighed på dem.

Desert View

Kører man østpå langs kanten af Grand Canyon passerer man mange smukke udgangspunkter. Desert view giver et storslået udsyn over Grand Canyon hvor den slår et knæk. Det giver mulighed for tydeligt at se Colorado River. Udkigstårnet er en rekonstruktion af de tårne, som pueblo-indianerne byggede i området.

Desert View, Grand Canyon South Rim

Desert View, Grand Canyon South Rim

 

Solopgang, Grand Canyon South Rim

Solopgang, Grand Canyon South Rim

Solopgang og solnedgang

Det er næsten et MUST at opleve enten en solopgang eller solnedgang ved kanten af Grand Canyon. Farverne og de lange skygger gør oplevelsen meget mere intens. Det er på disse tidspunkter man kan få taget de smukkeste billeder. Det er en fuldstændig ubeskrivelig oplevelse at sidde ved kanten af Grand Canyon og nyde sceneriet. Man glemmer tid og sted. Føler sig lille og ubetydelig i denne spektakulære og fredfyldte natur som er blevet dannet over millioner af år.

Solnedgang, Grand Canyon South Rim

Solnedgang, Grand Canyon South Rim

Overnatning

Der ligger adskillige hoteller i Grand Canyon Village. Flere ligger ud med udsigt over kløften og andre i gå afstand til kløften. Værelserne er generelt meget eftertragtede og man skal derfor være i god tid med at bestille overnatning. Hotellerne er i forskellige prisklasser, men er generelt lidt højere end hoteller udenfor parken.

Phantom Ranch ligger i bunden af Grand Canyon og er så populær at man skal bestille overnatning i op til et år i forvejen.

Der er endvidre mulighed for at ovennatte i den lille serviceby Tusayan uden for den sydelige indgang til Grand Canyon National Park. Priserne er lidt lavere på disse hoteller end den inde i parken og de er ofte også udsolgt hele sommeren.

Læs mere om overnatning ved Grand Canyon her

Kort over Grand Canyon National Park

http://

 

Fortsæt dit roadtrip:

Kør nordøst på: Ca 2,5 timers kørsel mod nordøst ligger byen Page ved Lake Powell. Her er der mulighed for at se det smukke og fasinerende Horseshoe Bend samt Antelope Canyon, som er en af USA´s smukkeste kløfter.

Kør syd på: Kør på Route 66 ved Williams ca 1 times kørsel syd for Grand Canyon National Park.

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.